divendres, 12 de novembre del 2010

Linux Mint 10 'Julia' disponible

És oficial. La desena versió de Linux Mint, coneguda amb el nom en clau de 'Julia', està disponible per a descàrrega.

Linux Mint és una distribució basada en Ubuntu l'objectiu de la qual és produir un escriptori elegant, modern i molt fàcil de fer servir de GNU/Linux. Un dels avantatges que presenta respecte a Ubuntu és que porta instal·lats de forma predeterminada alguns paquets com ara el plugin de Flash o alguns còdecs de vídeo i d'àudio. Es tracta, per tant, d'una distribució ideal per a usuaris novells que vulguin provar per primera vegada un sistema GNU/Linux.



A més, els responsables de Mint han anunciat que, de moment, no faran servir ni Unity ni GNOME Shell, sinó que continuaran amb l'escriptori tradicional com fins ara. Això, sumat al fet que Mint és, al meu parer, una de les millors 'distros' adreçades a l'usuari final que hi han en l'actualitat, de bon segur que els hi reportarà un bon grapat d'usuaris descontents amb la inclusió de Unity en Ubuntu i de GNOME Shell en altres distribucions.

Algunes de les noves característiques d'aquesta versió son:

Pantalla de benvinguda: Es poden instal·lar còdecs multimèdia i actualitzar a l'edició DVD des d'aquesta pantalla.



Menú: Destaca les últimes aplicacions instal·lades, es pot cercar i instal·lar programari als repositoris, s'han incorporat nous motors de cerca i suport per a marcadors i temes GTK.



Gestor de programari: S'han creat icones de programari i s'ha millorat la classificació del programari.



Gestor d'actualitzacions: Es poden ignorar les actualitzacions de paquets concrets i s'indica la mida de les descàrregues.



Gestor de pujades: Es mostra la velocitat de pujada i el temps estimat per a completar-la, es proporcionen proves de connexió i la possibilitat de cancel·lar la pujada o d'executar-la en segon pla.

Nova aparença: Després de tres versions de Shiki amb colors verd fosc, Linux Mint torna al seu tradicional tema lleuger amb fons fosc, però aquesta vegada amb acabats metàl·lics. El nou tema, que dona un aspecte més compacte i professional a les finestres i els controls del sistema, es diu Mint-X.



Millores del sistema: S'ha integrat la darrera versió de Flash, s'ha facilitat l'ús de repositoris verificats amb signatura i el sistema d'ajustos ara és compatible amb l'estàndard LSB, entre d'altres millores.

Ja podeu descarregar Linux Mint 10 des de la seva pàgina oficial.

2 comentaris:

  1. Doncs si porta flash plugin i no un equivalent en GNU ja no és GNU Linux.

    ResponElimina
  2. @Anònim: Que no és 100% lliure d'acord, però per descomptat que continua sent GNU/Linux. El fet que incorpori programari propietari (sigui el flash plugin o qualsevol altra cosa) com un extra no té res a veure.

    ResponElimina