dijous, 25 de novembre del 2010

Bones noticies sobre la compra de Novell

Fa poc us parlava de que Novell havia estat comprada per Attachmate Corporation, i que una part dels actius de propietat intel·lectual d'aquesta serien adquirits per CPTN Holding LLC, un consorci tecnològic darrera del qual hi ha Microsoft.

Donat que Novell té la propietat intel·lectual d'una versió d'UNIX, la noticia va generar una certa alarma per si Microsoft acabaria sent propietari del drets d'UNIX i per si podria fer servir això per emprendre atacs legals contra Linux o contra d'altres sistemes operatius inspirats en UNIX, com Mac OS X o BSD.


Des d'aquí ja vaig advertir que encara estava per confirmar que la marca UNIX estigués inclosa en l'acord (de ser així, el preu era una ganga) i que, en cas d'estar-hi, tampoc no veia gaire motius d'alarma per que Linux no és UNIX (per més que estigui inspirat en un clon d'aquest).

Doncs bé, finalment Novell ha emès un comunicat oficial en que deixa clar que "seguirà sent propietària dels drets de propietat intel·lectual d'UNIX" un cop finalitzada la seva adquisició per part d'Attachmate. Per tant, Microsoft no serà en cap cas propietari de la marca UNIX.

Per altra banda, Attachmate Corporation ha fet saber en un altre comunicat que consideren OpenSUSE "una part important del negoci de SUSE" i que un cop tancada l'operació de compra no preveuen "cap canvi en la relació entre el negoci de SUSE i el projecte OpenSUSE".

Tot plegat son bones noticies per al món del programari liure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada