dilluns, 29 de novembre del 2010

Wikileaks fa públics centenars de milers de documents de la diplomàcia dels EUA

Wikileaks, el conegut lloc web especialitzat en fer públics documents confidencials amb contingut sensible en matèria religiosa, política o corporativa, acaba de publicar més de 250.000 documents que revelen bona part dels secrets de la diplomàcia dels EUA. Es tracta de la major filtració d'aquest tipus de la historia.

Una part important de les comunicacions diplomàtiques ara fetes públiques estaven classificades com a "secretes" i aporten dades de gran valor informatiu sobre la política exterior nord americana i les seves veritables relacions amb països de tot el món.

Just abans de publicar els documents, Wikileaks va anunciar via Twitter que els seus servidors estaven sota un atac de denegació de servei (DDoS), motiu pel qual la pàgina va estar ahir unes hores fora de servei.

Els documents, però, a més d'estar disponibles a la pàgina de Wikileaks (que a hores d'ara ja funciona), van ser facilitats feia setmanes a diversos mitjans de comunicació (The GuardianEl País, The New York Times, Le Monde i Der Spiegel) que ahir ja van començar a publicar informació al respecte. Els cinc mitjans han creat dossiers especials on durant les properes setmanes aniran publicant tota mena d'informació al respecte:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada